De twee Belgische hoofdverdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven worden opgeroepen als getuige in de zaak van medeverdachte Tom K. (17). 

De kinderrechter in Den Bosch heeft dat maandag besloten op verzoek van advocaat Peter van de Laar van de 17-jarige.

De twee hoofdverdachten Brent L. en Brett S. zijn nog in België in afwachting van een definitieve beslissing over hun uitlevering aan Nederland.

Beelden van de mishandeling veroorzaakten in januari veel verontwaardiging en een heksenjacht op de daders. De verdachten meldden zich bij de Nederlandse en Belgische politie.

Bekentenis

De 17-jarige Tom K. uit Vosselaar (België) heeft bekend dat hij het slachtoffer als eerste heeft geduwd en geschopt. De mishandeling is daarna geëscaleerd. Raadsman Van de Laar wil vanwege de beschuldiging poging doodslag bijvoorbeeld van de hoofdverdachten weten of het mogelijk was om met hun schoeisel het slachtoffer dood te trappen.

Verder heeft hij vragen over hun verklaringen dat ze zijn opgejut door Tom K. die veel zou hebben gedronken. Tom K. weerspreekt die aantijgingen. Wanneer het getuigenverhoor kan plaatsvinden is nog onbekend. De kans bestaat dat de twee hoofdverdachten in juni worden uitgeleverd, aldus Van de Laar.

Schadeclaim

Het slachtoffer laat zich in de rechtszaak ook bijstaan door een advocaat. Hij denkt na over een schadeclaim en overweegt of hij gebruik wil maken van zijn spreekrecht.

Het is onbekend wanneer de zaak verdergaat.