De zoekactie door de politie zondag naar de vermiste jongens Ruben en Julian, in het Limburgse Geulle, heeft niets opgeleverd.

De jongens zijn niet gevonden. De politie zette de zoekactie op touw naar aanleiding van "nieuwe informatie". Welke informatie dat is, wilde de politie nog niet kwijt.

De zoekactie begon rond half zes in het recreatiegebied in de omgeving van de Kleivelderweg. Daar is onder meer een visvijver. Die wordt maandag verder onderzocht.

Deze keer werd gezocht door een grote groep van onder meer militairen en mariniers, een politiehelikopter en speurhonden. Geulle ligt vlakbij Beek, waar de vader maandagavond nog is gezien bij een onbemand tankstation.

Even deden geruchten de ronde op sociale media dat de jongens gevonden zouden zijn, maar de politie ontkende dat stellig.

Bergschoenen

De politie heeft ook nog vragen over een paar bergschoenen, een sleepkabel en een spanband. Mogelijk heeft de man de schoenen ergens weggegooid. Verder is op de plek in Doorn, waar de man zelfmoord heeft gepleegd, een stuk sleepkabel gevonden en ook een spanband.

Volgens de politie zou het kunnen zijn dat de vader deze spanband recent, al dan niet in combinatie met de sleepkabel of andere goederen, heeft aangeschaft.

Bekijk beelden van de zoektocht:

Zelfmoord

De jongens (7 en 9) uit Zeist zijn maandagavond voor het laatst gezien. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van ze. De vader werd dinsdagochtend dood gevonden in Doorn. Hij had zelfmoord gepleegd.

De route die de vader heeft gereden is deels bekend. Bij het tankstation was hij maandag 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in de omgeving van die plaats.

In de buurt van Rhenen is het spoor van de vader weer te volgen tot Doorn. In Rhenen wordt zijn auto dinsdag om 01.42 uur waargenomen op de Rijnbrug. Om 04.16 uur is de gsm van de vader waargenomen bij Leersum.

Camerabeelden

Onduidelijk is nog steeds of de jongens op die route bij hem in de auto zaten of niet. De politie vraagt nog steeds om informatie over de route en is op zoek naar camerabeelden van die route. De al verkregen beelden hebben vooralsnog niet geleid tot de vondst van de jongens.

Ook vrijwilligers die zondag zochten in de omgeving van de pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug en in het Limburgse Beek, hebben niets 'bruikbaars’ gevonden.