De vrijwilligers die zondag zochten naar de vermiste broertjes bij het Utrechtse Austerlitz en het Limburgse Beek hebben niets gevonden. De politie zoekt nog wel.

De zoektocht naar de broertjes Ruben (7) en Julian (9) begon zondagochtend bij het Utrechtse Austerlitz. In de buurt van Beek zochten zo'n vijftig vrijwilligers. Ook eerdere zoekacties leverden niets op.

De politie liet zondagmiddag weten te zoeken in het Limburgse Geulle. Er is nieuwe informatie binnengekomen. Welke informatie dat is wilde een woordvoerder niet kwijt.

Onder meer een politiehelikopter zoekt in de omgeving van de Kleivelderweg.

Geulle ligt in de buurt van Beek. Daar is de vader nog gezien op beelden van een tankstation. Dat was op maandag 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in de omgeving van die plaats. In het bosachtige gebied waar gezocht wordt ligt een bungalowpark en een visvijver.

Specialisten

Aan de zoektocht naar de vermiste jongens doet zondag een zelfde soort team mee dat onlangs ook al naar de jongens zocht in het Bunderbos bij Elsloo. Toen zochten specialisten met verstand van landschappen, landmachtmilitairen en mariniers (combat trackers) mee.

De politie heeft uit voorzorg een persvak ingericht vlakbij het betreffende gebied. De ME heeft meerdere wegen die het gebied in leiden, afgesloten. Wandelaars worden uit het gebied weggestuurd, en ook omwonenden mogen het gebied niet in.

Vermist

De jongens worden vermist sinds maandagavond. Het lichaam van de vader werd dinsdag gevonden in recreatiegebied Het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd.

Een uitgebreide zoektocht naar de twee jongens in Het Doornse Gat, onder meer door speciaal opgeleide 'combat trackers' van het Korps Mariniers, leverde eerder deze week niets op.

Ook in het Bunderbos in Elsloo, in de buurt van Beek, werd gezocht. Ook dat leidde niet naar de kinderen. De afgelopen dagen waren ook veel vrijwilligers op meerdere plaatsen in het land op zoek naar de jochies. Ook dat was tot nog toe vruchteloos.

Bekijk beelden van de zoektocht: