Op een sportpark aan de Priemsteeg in Haarsteeg werd een 56-jarige scheidsrechter uit Ammerzoden slachtoffer van een vechtpartij.

Een 31-jarige man uit Waalwijk is in verband hiermee aangehouden. Hij werd zondag in de loop van de dag vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

Op Omroep Brabant zegt de arbiter, die aangifte heeft gedaan, erg ontdaan te zijn door de vechtpartij. ''Het is toch erg dat je 's ochtends van huis weggaat en dat je echtgenoot niet weet hoe je die dag terugkomt? Het was een aanslag op mijn leven. Het is te danken aan de mensen van Haarsteeg dat ik nog leef. Het kan zo voorbij zijn."

De scheidsrechter stopt definitief na het duel Haarsteeg 8 - RWB 6, dat zaterdagavond bij het sportpark aan de Priemsteeg in Haarsteeg was, weet de omroep.

RWB-voorzitter Bas Bruurmijn zegt bij Omroep Brabant: ''Wij betreuren dat dit is gebeurd. Het ging om een actie van één individu. Wij worden door dit incident teruggeworpen, want wij waren net bezig met het uitrollen van een actieplan tegen geweld."