Een scheidsrechter is zaterdag tegen de grond gewerkt in Haarsteeg tijdens de kampioenswedstrijd van Haarsteeg 8 en RWB 6 uit Waalwijk. 

Dat meldt Omroep Brabant.

Tijdens de wedstrijd ontstond een opstootje waarbij de scheidsrechter tegen de grond werd gewerkt. Daarna brak een vechtpartij uit. Er is één man opgepakt. Een ambulance kwam ter plaatse voor de scheidsrechter.

Beslissingswedstrijd

Beide teams stonden aan kop en speelden zaterdag een wedstrijd om het kampioensschap in de zesde klasse van de amateurs.

In de 83ste minuut ging het mis bij een 1-1 tussenstand. De scheidsrechter wilde een gele kaart geven voor een overtreding. De aanvoerder ging op de scheidsrechter af en werkte hem tegen de grond.

Vervolgens werd de scheidsrechter in een houdgreep gehouden en ontving hij enkele klappen. De scheidsrechter is onderzocht door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis.

Aanhoudingen

De politie heeft met veel agenten opgetreden. Een politiewoordvoerder weet zaterdagavond te bevestigen dat er een persoon is opgepakt.

Er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies allemaal is voorgevallen tijdens de vechtpartij. De politie onderzoekt de zaak.

De scheidsrechter heeft laten weten dat dit zijn laatste wedstrijd was.