Ongeveer 300 mensen hebben zaterdag in Rotterdam meegedaan aan een lawaaimanifestatie ter nagedachtenis aan de Curaçaose politicus Helmin Wiels. 

Dat meldde voorzitter Glenn Helberg van Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN). De bijeenkomst was georganiseerd door Antilliaanse organisaties in Nederland.

De 54-jarige Wiels werd zondag op het strand van Curaçao doodgeschoten. Hij was de leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano.

Op het Rotterdamse Zuidplein Laag maakten de mensen lawaai met trommels, fluitjes en rammelaars. Ook deed een brassband mee. Het lawaai was rondom toespraken van onder meer minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) en de gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Roy Pieters. Ook 'gewone’ aanwezige Antillianen namen het woord.

'Dankbaar'

Volgens de organisatie waren veel aanwezigen ''dankbaar dat ze hun gevoel konden uiten''. Dinsdag is de begrafenis van Wiels. Dezelfde dag wordt in de Rotterdamse kerk Heilige Drie-Eenheid een herdenkingsdienst gehouden.

Twee broers van 19 en 27 die op Curaçao vastzitten omdat ze verdacht worden van de moord ontkennen betrokkenheid. Een team van onder meer politie, marechaussee, recherche en kustwacht onderzoekt de zaak.