De zoektocht van vrijwilligers naar de vermiste Ruben en Julian heeft ook zaterdag niets opgeleverd. Ook de politie heeft geen spoor van de broertjes gevonden.

Ongeveer 250 mensen zochten vanaf 10.45 in het bosgebied rond Doorn en het Rijngebied bij Rhenen. Dat heeft een woordvoerder van de burgerzoekactie gemeld. Tegen 16.30 uur stopten ze ermee.

De groepjes burgers zochten in overleg met de politie. Die was op de achtergrond aanwezig om direct te kunnen ingrijpen, als er een spoor naar boven kwam. Dat gebeurde volgens de zegsman van de vrijwilligers zaterdag een keer, toen een stukje omgewoelde grond werd gevonden. Nader onderzoek heeft echter niets opgeleverd.

De vrijwilligers komen uit het hele land, aldus de zegsman. ''Iedereen is heel meegaand en hoopt snel iets te ontdekken.'' Vrijdag zochten ook al grote groepen mensen mee naar de broers, die maandag voor het laatst zijn gezien. De vrijwilligers zijn van plan ook zondag weer te gaan zoeken.

Oproepen

De politie riep mensen die zelf zoeken vrijdag al op eerst contact met de politie op te nemen om de zoekacties af te stemmen. De woordvoerder wees erop dat het voor specialistische mariniers lastig speuren wordt als een bos al is platgetrapt door vrijwilligers.

Op de Facebookpagina waar de vrijwillige zoekacties worden gecoördineerd wordt ook opgeroepen alleen in overleg met de politie te zoeken. De moeder van de jongens toont op Facebook haar dankbaarheid. "Ik ben jullie allemaal zo dankbaar voor jullie steun en initiatieven om mijn kleine kanjers te vinden", schrijft ze. 

Grijze gebieden

Een deel van de route die de gescheiden vader van de broers van 7 en 9 jaar heeft afgelegd is door de politie in kaart gebracht. Er zijn echter nog wel grijze gebieden. De jongens zijn het laatst op beeld gezien op maandag om 22.15 uur op camerabeelden van een tankstation in het Limburgse Beek.

Daarna is de vader in de nacht voorbij Rhenen gereden. Uiteindelijk werd hij dood gevonden in het Doornse Gat. Hij had zelfmoord gepleegd. Uit de beelden van beveiligingscamera's die langs de route staan is volgens de politie nog niet op te maken waar de jongens nog in de auto zaten en waar niet meer.

Bekijk de lezersfoto's van de zoektocht op NUfoto