Duizenden mensen hebben vrijdag op Curaçao meegelopen in een stille tocht ter nagedachtenis aan de vorige week vermoorde politicus Helmin Wiels.
 

Voorafgaand aan de tocht werd in de kathedraal een speciale dienst gehouden voor de voorman van Pueblo Soberano. De dienst werd ook door mensen op straat gevolgd.

De veelal in witte kleding gehulde aanhangers van de politicus liepen daarna vanaf de kathedraal in Pietermaai naar het strand van de wijk Marie Pampoen, de plek waar Wiels vermoord werd.

Ivar Asjes, de beoogd opvolger van Wiels, sprak op het strand de menigte toe. ''We zijn heel verdrietig, maar vastberaden om door te gaan. Dankzij Helmin Wiels zijn mensen, die geen interesse hadden in politiek, de politiek gaan volgen.'' Hij vergeleek de oud-voorman van Pueblo Soberano met Martin Luther King.

Wiels' coalitiegenoot Glenn Sulvaran spreekt van ''een vredesstoet''. Hij werd tijdens de tocht goed beveiligd. Er was veel politie aanwezig.

Ook premier Daniel Hodge liep mee in de stoet. ''De regering loopt mee om te laten zien dat we dit niet accepteren op Curaçao'', zei hij.

Na de stille tocht werd bekendgemaakt dat de uitvaart van Wiels op dinsdag 14 mei zal plaatsvinden.