De zoekactie van burgers naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist wordt zaterdag voortgezet. Daarnaast heeft de politie de route van de vader in kaart kunnen brengen door middel van GPS.

Dan zullen er zo'n 450 mensen, onder wie vrijwilligers van de politie, vanaf 11 uur speuren in de bossen in de buurt van het Doornse Gat, zo is vrijdagavond vermeld op de Facebook-pagina van het burgerinitiatief.

Vrijdag werd er door zo'n 250 mensen, die in groepen minutieus de bossen doorzochten, niets gevonden. De organisatie bedankt deze mensen op Facebook. ''Iedereen die de afgelopen dagen zo geweldig zijn of haar best heeft gedaan, dank! We hopen dat we morgen weer zo'n fantastische groep mensen bij elkaar hebben als vandaag.''

Facebook-oproep

De organisatie laat in de oproep op Facebook weten dat kinderen niet mee mogen zoeken en dat het raadzaam is om stevige schoenen aan te doen. Ook worden vrijwilligers verzocht om op de fiets te komen in verband met de verwachte drukte. Roken is vanwege de droogte verboden in de bossen, aldus de initiatiefnemers.

In de buurt van het Doornse Gat werd de vader van de kinderen dinsdagochtend dood gevonden. De jongens zijn sinds maandagavond spoorloos.

Route vader

De politie heeft een groot deel van de route in kaart kunnen brengen die de vader van twee vermiste broers uit Zeist heeft afgelegd, voordat zijn lichaam dinsdagochtend werd gevonden in Het Doornse Gat. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De politie kon de route uitstippelen aan de hand van de GPS-gegevens van de mobiele telefoon van de vader.

Ruben (9) en Julian (7) zijn sinds maandagavond spoorloos. Ze waren bij hun vader, die later zelfmoord pleegde. De politie hoopt dat de route van de vader hen meer informatie geeft over de plek waar ze naar de kinderen moeten zoeken.

De vader is maandagavond naar het zuiden gereden, de politie weet inmiddels welke weg hij toen heeft genomen. Hoe hij terug is gereden, weet de politie nog niet. ''Misschien stond zijn mobiel uit of had hij geen batterij meer'', aldus een woordvoerder. In de buurt van Rhenen is het spoor van de vader weer te volgen tot Doorn.