Bij het Bunderbos in het Limburgse Elsloo zijn woensdagavond iets voor acht uur militairen aangekomen die de politie bijstaan in de zoekactie naar de twee vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

Dat gebeurt naar aanleiding van informatie die bij de politie is binnengekomen.

De politie liet eerder weten dat het zoeken om acht uur begint. De militairen werden vervoerd in twee vrachtwagens begeleid door enkele terreinwagens.

Het gaat volgens de politie om 30 landmachtmilitairen van de 13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot en 8 zogenoemde combat trackers van het Korps Mariniers. De laatsten zijn gespecialiseerd in het vinden van minieme veranderingen in het terrein, zoals voetafdrukken.

De mariniers werden in de nacht van dinsdag op woensdag ook al ingezet bij de zoektocht in Doorn naar de twee broertjes.

Auto

Eerder vandaag was de speurtocht verlegd in de richting van het Zuid-Limburgse Neerbeek. Op camerabeelden van een onbemand pompstation in dat dorp is te zien dat de vader van de vermiste broers daar maandagavond om kwart over 10 heeft getankt.

Het was eerder op de dag nog niet duidelijk of de kinderen bij hem in de auto zaten. Een woordvoerder van politie Midden-Nederland kan inmiddels bevestigen aan NU.nl dat ze wel in het gezelschap van de vader waren.

"Na het bewerken van de videobeelden door specialisten, kunnen we met zekerheid stellen dat de kinderen bij hem in de auto zaten toen hij aan het tanken was." Er kan verder nog geen uitspraak gedaan worden over het vermoeden of ze nog in leven zijn.

Elsloo ligt ten noorden van Maastricht. Volgens de regionale krant De Limburger mag het Bunderbos niet betreden worden. Wegen tussen Elsloo en Geulle zijn door de politie afgezet. Verslaggevers van de krant zeggen dat de zoektocht gespitst is op het gebied tussen kasteel Elsloo en Geulle.

Doorn

In de nacht van dinsdag op woensdag was er al een grote zoekactie naar de jongens in de bossen rond een recreatiegebied in Doorn. Daar was dinsdag het lichaam van hun vader gevonden. Hij had zichzelf van het leven beroofd.

Zijn zoontjes zijn enkele uren voordat de vader ging tanken nog gezien in Vleuten, waar de man woonde. Hij had daar een organisatie-adviesbureau.

Ook woensdag gezocht naar broertjes Zeist

Bij het Bunderbos in het Limburgse Elsloo zijn woensdagavond iets voor acht uur militairen aangekomen die de politie bijstaan in de zoekactie naar de twee vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist. © ANP
De politie liet eerder weten dat het zoeken om acht uur begint. De militairen werden vervoerd in twee vrachtwagens begeleid door enkele terreinwagens. © ANP
Dat gebeurt naar aanleiding van informatie die bij de politie is binnengekomen. © ANP
Militairen rijden door het plaatsje Elsloo richting het Bunderbos op zoek naar de twee vermistte jongens Ruben en Julian. © NU.nl/Dennis van Sint Fiet
Rond acht uur is een groep van militairen en andere speciale eenheden de zoektocht gestart in het Bunderbos. © NU.nl/Dennis van Sint Fiet
Een politieagent bij een wegafzetting aan de rand van het Bunderbos. © ANP
De zoektocht werd woensdagavond tegen 22.00 uur gestaakt. Vanwege de duisternis en het feit dat het bos te dicht begroeid is kon de actie niet verdergaan.
Eerder vandaag was de speurtocht verlegd in de richting van het Zuid-Limburgse Neerbeek. Op camerabeelden van een onbemand pompstation in dat dorp is te zien dat de vader van de vermiste broers daar maandagavond om kwart over 10 heeft getankt. © ANP
Het tankstation in Neerbeek waar de vader van de vermiste broertjes van 7 (Julian) en 9 jaar (Rubin) voor het laatst gezien is. © ANP
De politie gaf dinsdagnacht een Amber Alert uitgegeven voor de twee jongens van 7 en 9 jaar uit Zeist. © ANP
De politie begin dinsdagavond al met de zoektocht in Doorn. © ANP
De vader van de jongens heeft zelfmoord gepleegd en is dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat, op de Utrechtse Heuvelrug in het zuidoosten van de provincie. © ANP
De broertjes zijn maandagavond rond 20.00 uur voor het laatst gezien. © ANP