De politie heeft dinsdagnacht een Amber Alert uitgegeven voor twee jongens uit Zeist. De broertjes van 7 en 9 jaar waren bij hun vader.

De vader heeft zelfmoord gepleegd en is dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat, op de Utrechtse Heuvelrug, in het zuidoosten van de provincie. De politie ging dinsdagavond in Doorn met groot materieel op zoek naar de twee kinderen.

De politie zocht met onder meer een helikopter en honden. Een onderzoeksteam zoekt ook naar mogelijke andere verblijfplekken. NOS-verslaggever Karin Alberts vertelde op Radio1 in Met Het Oog Op Morgen dat het korps mariniers was ingezet. "Met groene lampen wordt er hier in het gebied gezocht."

De broertjes van 9 en 7 jaar zijn maandagavond rond 20.00 uur voor het laatst gezien. Mensen die iets weten over hun verblijfplaats, wordt opgeroepen zich bij de politie te melden. 

Amber Alert

Dinsdagnacht na het Amber Alert gaf de politie nog een foto van de vader van de twee jongens vrij. Ook werd een kenteken van een Hyundai bekendgemaakt.

"Vermist sinds 6 mei uit Zeist. Mager, donkerblond, 1m40 en 1m50 Na zelfmoord vader spoorloos. Wie heeft hen gezien in blauwe Hyundai Getz, 08-NT-BV?", zo luidt het opsporingsbericht.

Volgens een politiewoordvoerster zijn er zeker 100 man op de been. Ze kon niet zeggen hoelang de zoektocht nog doorgaat. ''Er wordt alles aan gedaan om de jongens te vinden'', aldus de zegsvrouw.

De politie verstuurt alleen Amber Alerts als wordt gevreesd dat het leven of de gezondheid van de vermiste kinderen gevaar lopen.

De woordvoerster kon niet zeggen waarom ervoor is gekozen het Amber Alert in de nacht van dinsdag op woensdag uit te geven. Na het Amber Alert gaf de politie in een aanvullende oproep nog een foto van de vader van de twee jongens vrij.

Hyundai

De politie is ook op zoek naar mensen die de blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV hebben gezien. De auto, waar de vader in reed is al terecht, maar de politie hoopt dat mensen de auto maandag of dinsdag nog ergens zijn tegengekomen. De zegsvrouw kon niet zeggen waar en wanneer de auto is gevonden.

Volgens lokale media zou de vader korte tijd voordat hij zelfmoord pleegde, hebben getankt in het Limburgse Beek. Daarom zou ook de politie in Duitsland en België op de hoogte zijn gebracht. De politiewoordvoerster kon dit dinsdagnacht niet bevestigen.

Doornse Gat

Het Doornse Gat ligt in een voormalige zandafgraving aan de noordzijde van de weg Doorn-Leersum. Het is omgeven door bossen. Op het gebied zelf zijn tent- en caravanweiden, speelplaatsen en een zandhelling die als speelheuvel wordt gebruikt.