Veel ideeën over moord op asielzoeker

De politie heeft tot maandagochtend 65 reacties ontvangen op een speciale internetpagina over de moord op de 43-jarige Iraanse asielzoeker Mostafa Talaie op 18 februari in Oisterwijk.

Sinds donderdag staat heel veel informatie over de zaak online en vraagt de politie het publiek om mee te denken over mogelijke scenario’s.

Het is voor het eerst dat de politie het publiek in een recente zaak vraagt om mee te denken over mogelijke scenario's. De werkwijze kreeg sinds donderdag veel aandacht in de media waardoor nu al veel reacties binnenkomen.

De politie verwacht en hoopt op nog meer reacties na de uitzending van een reconstructie maandagavond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant en dinsdag in Opsporing Verzocht.

De politie is zeer tevreden over het resultaat tot dusver. Tussen de reacties zitten veel verschillende scenario’s, aldus een woordvoerder.

In de loop van de week plaatst de politie een selectie uit de inzendingen op internet.

Kritiek

Kritiek op de werkwijze is er ook. Sommige advocaten smalen dat de politie er niet in slaagt om het eigen werk op te lossen. Rechtspsycholoog Peter van Koppen noemde de werkwijze een diskwalificatie van het politievak.

Mostafa Talaie werd op 18 februari doodgestoken toen hij wandelend met twee grote tassen en een grote rugzak op weg was naar het asielzoekerscentrum in Oisterwijk. Hij had juist een verblijfsvergunning gekregen.

Lees meer over:
Tip de redactie