Een man uit Groningen is bijna een half jaar lang miljonair geweest zonder het te weten.

De Groninger ontdekte pas begin deze week dat hij op 10 december vorig jaar de jackpot van 2,02 miljoen euro had gewonnen in de Staatsloterij.

De Staatsloterij startte begin april een zoektocht naar de winnaar waarbij ook de hulp van Groningse media werd ingeschakeld.

"De man besloot na een bericht in de krant toch maar eens tussen zijn papieren te kijken en vond daarbij tot zijn verbazing het winnende lot", zo meldde een woordvoerder van de Staatsloterij donderdag. De zegsman wil niets kwijt over de geluksvogel behalve dan dat hij "het niet kon bevatten".

Zelden

Volgens de Staatsloterij gebeurt het maar heel zelden dat een winnaar van zo'n grote geldprijs zich niet direct meldt. "De meeste winnaars staan hier de volgende dag al op de stoep."

Een winnend lot blijft een jaar geldig. Vorig jaar startte de Staatsloterij in Gorinchem nog een grote zoektocht naar de eigenaar van een lot waar 100.000 euro op was gevallen. De winnaar werd niet op tijd gevonden waardoor het geld in de staatskas terechtkwam.