Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagochtend op hun allereerste werkdag in hun nieuwe functie ontbeten met de nog aanwezige gasten in het Paleis op de Dam in Amsterdam. 

Het koningspaar zei vervolgens de laatste gasten van de troonswisseling gedag om daarna meteen weer aan het werk te gaan, liet een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

Rond het middaguur verlieten Willem-Alexander en Máxima samen met de drie prinsesjes het Paleis op de Dam, nadat ze belangstellenden op de Dam hadden toegezwaaid. Ook prinses Beatrix heeft het officiële ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis verlaten.

Het eerste publieke optreden van Willem-Alexander en Máxima staat zaterdagavond 4 mei op het programma. Dan is het paar samen met premier Mark Rutte aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam. De dag erna, op 5 mei, wonen Willem-Alexander, Máxima, Rutte en prinses Beatrix in de avond de afsluiting bij van de Nationale Viering van de Bevrijding, eveneens in Amsterdam.

Alles over de troonswisseling l Dossier Koninginnedag
Foto's troonswisseling l Foto's Koninginnedag l Zelf uploaden

Programma troonswisseling in Amsterdam