Willem Holleeder heeft zichzelf zaterdag gemeld bij de politie in Utrecht. Hij is enkele uren verhoord door de politie over de bedreiging aan het adres van Peter R. de Vries. Daarna is hij weer heengezonden. 

Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd tegenover NU.nl.

Vrijdag deed misdaadverslaggever Peter R. de Vries aangifte van het feit dat Holleeder de reporter met de dood zou hebben bedreigd.

Holleeder zou zich volgens de politie zelf op het politiebureau hebben gemeld. Het Openbaar Ministerie beslist waarschijnlijk zaterdag nog hoe de zaak verder wordt afgewikkeld. 

Volgens Holleeders advocaat Stijn Franken hebben de twee hun ruzie uitgepraat.

Boekverfilming

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink laat aan NU.nl weten dat de Hollywoodverfilming van de Heineken-ontvoering aanleiding voor de bedreiging.

Ook Peter R. de Vries heeft dit imiddels op twitter bevestigd. "Holleeder wilde naam/personage niet in Amerikaanse film. Eerder toestemming wel gegeven. Scenario is klaar en blijft zo. Met hem erin," schrijft hij.

Filmrechten

De Vries schreef een boek over de ontvoering en verkocht de filmrechten aan een producent. Op dit moment wordt er gecast voor de verfilming.

Journalist Korterink meldt dat volgens Cor van Hout's halfbroer, Martin Erkamps, aan alle Heineken-ontvoerders toestemming wordt gevraagd voor gebruik van hun verhaal.

Holleeder zou geld willen zien van De Vries voor de bewerking die nu van het boek wordt gemaakt in Hollywood.

Doorgedraaid

Op Twitter schreef Peter R. de Vries vrijdag: ''Doorgedraaide Willem Holleeder bedreigt mij op woonadres met de dood in aanwezigheid van mijn vrouw.

Direct aangifte gedaan bij politie. Willem Holleeder bezocht mij gisteravond onaangekondigd op privéadres. Ging volledig door het lint.''