Peter R. de Vries heeft aangifte tegen Willem Holleeder gedaan wegens bedreiging. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland tegen NU.nl.

De zaak wordt onderzocht. Volgens De Vries bedreigde Holleeder hem met de dood.

Hij zou de oud-presentator donderdagavond onaangekondigd hebben bezocht op zijn privé-adres en ging daarbij "volledig door het lint", aldus De Vries.

Ook de vrouw van De Vries heeft aangifte gedaan. Zij was getuige van de bedreiging.

"Wij nemen de zaak heel serieus en onderzoeken het", zegt een woordvoerder van de politie. Er is nog niemand aangehouden. De politie heeft Holleeder ook nog niet gesproken, aldus de zegsman. "Hij zwerft een beetje rond", laat de zegsman daarover los.

De Vries was een van de eerste die Holleeder ontmoette en sprak toen laatstgenoemde op vrije voeten kwam in januari 2012. 

Heineken

Holleeder kwam in januari vorig jaar op vrije voeten. Hij had 6 jaar in de gevangenis gezeten voor afpersing. Op de dag van zijn vrijlating had Holleeder een ontmoeting met Peter R. de Vries.

Holleeder en drie handlangers ontvoerden in 1983 biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur. Na 3 weken werden de gijzelaars bevrijd. Holleeder vluchtte, maar werd opgepakt en zat een jarenlange celstraf uit. Peter R. de Vries schreef een bestseller over de ontvoering.