De Rotterdamse jongens (16 en 15) die op 9 augustus vorig jaar de 17-jarige Sehriban Akpinar in de bosjes bij de Horvathweg in de Maasstad hebben vermoord, zijn donderdag veroordeeld tot respectievelijk 12 en 10 maanden jeugddetentie en behandeling in een jeugdinrichting.

De rechtbank in Rotterdam vindt bewezen dat zij de moord zorgvuldig hadden gepland.

Het meisje werd 24 keer gestoken met een mes dat de jongens al 2 dagen speciaal voor dat doel bij zich hadden.

Ze hadden de plek al eerder bezocht en waren tot de conclusie gekomen dat ''je daar goed mensen kunt verstoppen''. Het slachtoffer werd beroofd van twee mobiele telefoons.

Seks

Het was ook de bedoeling dat de jongste dader seks met het meisje zou hebben. Een derde jongen van 15 werd vrijgesproken van het medeplegen van moord. Voor diefstal met geweld met de dood als gevolg kreeg hij 12 maanden waarvan 2 voorwaardelijk. Ook moet hij zich houden aan afspraken met de jeugdreclassering.

De oudste jongen, Ismael, kwam met het plan om het meisje naar een speelplek bij het Spartastadion te lokken en haar te beroven. Zijn vriend Ertan zou daar seks met haar hebben, Ismael zou dat met zijn iPhone filmen. Uit chats die zijn gevonden op de laptop van Ertan, blijkt dat Sehriban vervolgens zou worden vermoord.

Mes

Tot seks kwam het niet, omdat Ismael haar meteen met zijn volle vuist in het gezicht stompte. Ze viel van het muurtje waarop ze zat en probeerde te ontkomen in de bosjes. Maar de jongen, die toen 15 was, achterhaalde haar en stak haar herhaaldelijk met het mes.

Haar rechterhalsslagader werd compleet doorgesneden, het rechtersleutelbeen gekliefd en ook hart en longen werden geraakt. Eigenlijk had het plan al een dag eerder moeten worden uitgevoerd. Ismael had met Sehriban en haar zus afgesproken, maar de meisjes kwamen toen niet opdagen.