Bram Moszkowicz mag nooit meer optreden als advocaat. Hij is maandag definitief uit de advocatuur gezet. Een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen.

Juli 2011

NRC Handelsblad publiceert over de problemen van Bram Moszkowicz met de fiscus. De raadsman heeft een boete en een naheffing gekregen en zou voor meer dan een miljoen euro belasting hebben ontdoken.

September 2011

Deken Germ Kemper start een onderzoek naar de praktijkvoering van Moszkowicz. Het onderzoek richt zich onder meer op contante betalingen en een aantal individuele zaken die ex-cliënten van Moszkowicz hebben gemeld.

Juli 2012

Kemper maakt bekend dat hij de kwestie Moszkowicz voorlegt aan de tuchtrechter, de Raad van Discipline in Amsterdam.

September 2012

Moszkowicz blijft weg bij de Raad van Discipline. Hij laat zich vertegenwoordigen door advocaat Gabriël Meijers. Volgens Moszkowicz zou zijn aanwezigheid in strijd zijn geweest met zijn geheimhoudingsplicht. Deken Kemper vraagt een jaar schorsing, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Oktober 2012

De rechtbank in Haarlem buigt zich over de belastingzaak tegen Moszkowicz. Deze wordt later in het jaar geschikt.

Moszkowicz maakt wel zijn opwachting bij de behandeling van een volgende tuchtzaak, die draait om het beledigen (in een kranteninterview) van rechter Marcel van Oosten, voorzitter van de rechtbank die de zaak-Wilders behandelde.

De Raad van Discipline schrapt Bram Moszkowicz van het tableau, omdat hij door het stelselmatig negeren van gedragsregels het aanzien van de advocatuur heeft geschaad. Moszkowicz gaat in beroep en mag daarom voorlopig als advocaat blijven werken.

November 2012

Een van de klagende ex-cliënten van Moszkowicz doet aangifte wegens verduistering, valsheid in geschrifte en oplichting. Justitie vervolgt niet.

December 2012

De Raad van Discipline legt Moszkowicz een waarschuwing op wegens het beledigen van rechter Van Oosten. De raadsman tekent geen beroep aan.

Februari 2013

Moszkowicz verschijnt bij het Hof van Discipline, in hoger beroep tegen zijn levenslange schorsing. Hij erkent fouten, belooft beterschap en vraagt de tuchtrechter hem te behouden voor het advocatenvak.

April 2013

Het Hof van Discipline besluit Moszkowicz definitief uit het vak te zetten. Het Hof vindt dat hij de regels te vaak heeft overtreden.