Advocaat Michiel Pestman, die waxinelichthouder-gooier Erwin L. bijstaat, mag helemaal niets zeggen over het feit dat zijn cliënt vrijdag de cel in is gegaan op verdenking van stalking.

Pestman heeft die beperking opgelegd gekregen door de officier van justitie, meldde hij zaterdag. Erwin L. zit in beperking, wat betekent dat hij weinig of geen contact met de buitenwereld mag hebben en Pestman als advocaat niets mag zeggen.

''Ik ben gemuilkorfd, terwijl het Openbaar Ministerie wel informatie geeft over de zaak. Het OM had helemaal niet bekend hoeven maken dat mijn cliënt is opgepakt. Alsof ze de pers bij alle verdachten van stalking op de hoogte stellen.''

Zeer ongebruikelijk

Erwin L. zit in ieder geval nog in de cel tijdens de inhuldiging van Willem-Alexander. Hij gooide op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets.

Het is volgens de raadsman zeer ongebruikelijk dat een advocaat in een dergelijke zaak niets naar buiten mag brengen.

Het OM bevestigde zaterdag dat Erwin L. in beperking zit. ''Dat heeft met het onderzoek te maken'', liet een woordvoerster weten. Dat het OM bekend heeft gemaakt dat Erwin L. is opgepakt, was in het kader van ''transparantie en openbaarheid''.