Bij Hoog Soeren op de Veluwe heeft donderdagavond een grote heidebrand gewoed. Vanwege de harde wind breidde het vuur zich aanvankelijk snel uit.

Veel brandweerlieden en -wagens werden er naartoe gestuurd, meldt een politiewoordvoerder. Vanwege de rookontwikkeling werd het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort stilgelegd.

De brand werd omstreeks 19.00 uur ontdekt in het bos- en heidegebied. Waardoor de brand is ontstaan, is nog onbekend. Vanwege de harde wind besloot de brandweer al snel veel manschappen en materieel in te zetten. Omstreeks 21.00 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is en dat wordt begonnen met nablussen.

Doordat het treinverkeer tussen Apeldoorn en Amersfoort werd stilgelegd, moesten reizigers op dit traject rekening houden met een vertraging van meer dan een uur. Het spoor is inmiddels weer vrijgegeven. Spoorbeheerder Prorail verwacht dat de treinen rond 22.00 uur weer volgens planning rijden. De rook trok ook richting de A1, maar het verkeer ondervond daar geen overlast van.