De verdachte vleesgroothandel Willy Selten in Oss is dinsdag failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch heeft dat dinsdag bepaald. Er is een curator aangesteld.

In totaal drie werknemers van het bedrijf vroegen het faillissement van het bedrijf aan omdat ze na februari geen loon meer hebben ontvangen en een uitkering willen aanvragen.

"We hadden natuurlijk liever geen faillissement gezien, maar dit was de enige manier voor de werknemers om achterstallig loon te krijgen en een uitkering te kunnen aanvragen," aldus een woordvoerder van vakbond FNV Bondgenoten in een reactie.

De vleesverwerker raakte in februari in opspraak vanwege de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM) dat het bedrijf paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Bij het bedrijf werkten 39 mensen in vaste dienst en ongeveer 85 Polen op een tijdelijk contract.

Niet aanwezig

Selten zegt dat hij geen oproep heeft ontvangen voor de faillissementszitting dinsdagochtend bij de rechtbank in Den Bosch en dat hij daarom niet aanwezig was. Advocaat Frank Peters heeft dat gezegd in reactie op het faillissemen.

De oproep was verstuurd naar het bedrijfspand van Willy Selten in Oss. Het bedrijf is daar niet meer gevestigd. ''Het huurcontract is afgelopen omdat Willy Selten de huur niet meer kon betalen,'' legde Peters uit.

De rechter in Den Bosch was op de hoogte van het vertrek van het bedrijf uit het pand en de mislukte oproep maar hij vond het 'niet heel belangrijk' om Willy Selten te horen.

Of er een hoger beroep komt tegen het faillissement, kon Frank Peters dinsdag nog niet zeggen.