Spektakel Slag om de Vrede druk bezocht

Het spektakel Slag om de Vrede op de overkapping van de snelweg A2 bij Utrecht is zaterdagavond druk bezocht.

De organisatie toonde zich na afloop erg enthousiast over het verloop van het grote evenement op die bijzondere locatie.

De sfeer was goed, zo zei een woordvoerster, al regende het bij vlagen. Het vertrek van de bezoekers verliep rustig, ook omdat veel mensen op de fiets waren gekomen.

Om negen uur was het festivalterrein, waar 14.000 bezoekers terecht konden, helemaal vol. De organisatie verzocht via Twitter belangstellenden op een andere manier, zoals via een live-stream op internet, het festijn te volgen.

Even na tien uur werd het spektakel afgesloten met muziek gecomponeerd door Junkie XL en vuurwerk.

Vrede van Utrecht

De Slag om de Vrede was de publieksopening van de viering van het 300-jarig bestaan van de Vrede van Utrecht. Acteurs, musici, leden van kinderkoren, dansers en militairen beelden daar in de open lucht het historische verhaal van de Vrede van Utrecht uit.

Junkie XL componeerde de muziek voor het theaterstuk. Het Metropole Orkest stond op de overkapping bij de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn te spelen.

Het spektakel ging over in een dansevenement, dat zaterdagavond en - nacht en zondag doorgaat in de binnenstad van Utrecht. Daar zijn onder meer films en documentaires te zien, ballet op straat en ballroomdansers op de grachten.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Stuur ze op via NUfoto

Lees meer over:
Tip de redactie