Dollemansrit en schoten na ramkraak Rosmalen

Na een mislukte ramkraak, een dollemansrit door Rosmalen en meerdere schoten van de politie eindigde de nacht van vrijdag op zaterdag voor een 37-jarige Bosschenaar in de politiecel.

Dat heeft de politie laten weten.

Vrijdagavond even voor 22.45 uur probeerde een bestelauto in volle vaart de pui van een groothandel op De Kleine Elst te doorboren.

Toen dat niet lukte, reed de bestuurder weg. Camerabeelden leverden de politie een goed signalement van het voertuig en de twee inzittenden op.

Rammen

Een tijd later kreeg de politie een melding over onrust bij een woning in De Graafsewijk in Den Bosch. Eenmaal ter plaatse troffen agenten de bestelbus van de ramkraak aan.

Toen de politie het voertuig benaderde, reed de bestuurder vol gas de stoep op, waarbij hij verschillende woningen en geparkeerde auto's raakte. Door een politieauto te rammen, zag hij kans weg te komen.

Klem

Zo'n tweeënhalve kilometer verderop kwam de man opnieuw agenten tegen. Hij reed zich klem tegen een personenauto en ramde bij zijn poging om weg te komen diverse keren een politieauto en straatmeubilair.

Om een eind te maken aan de gevaarlijke situatie, loste de politie meerdere schoten op het voertuig. Desondanks wist de man te vluchten en liet hij zijn auto een aantal straten verderop leeg achter.

Aanhouding

Even later ontving de politie een melding dat de verdachte vlakbij de woning waar zijn bestelwagen in eerste instantie was aangetroffen, in een auto was gestapt en is weggereden.

Agenten in een politiebusje zagen hem even later op de achterbank van een auto liggen. Ondanks zijn verzet lukte het hen de man aan te houden. Hij blijft voorlopig vastzitten, aldus een politiewoordvoerder.

Voor zover bekend heeft de Bosschenaar geen verwondingen overgehouden aan zijn wildwestrit. De twee andere inzittenden van de auto zijn niet opgepakt. Het onderzoek naar de zaak loopt nog en de politie is op zoek naar getuigen en mogelijke slachtoffers van de man.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie