Politieagent neergestoken in Borne

In Borne is vrijdagmiddag een 38-jarige agent neergestoken op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, de dader is nog voortvluchtig. Dat meldt de politie.

De steekpartij vond iets voor 17.00 uur plaats in de Von Bönninghausenstraat in de Overijsselse plaats.

Twee agenten bezochten aan het begin van de avond een woning in deze straat. Eenmaal voor de deur van het pand kwam een man naar buiten die een van de agenten aanvloog en op hem instak. Vervolgens is de man te voet gevlucht.

Vrijdag later op de avond heeft de politie een opsporingsbericht op internet gezet. Het zou gaan om een 29-jarige man met lang donker haar en een getinte huidskleur. Verder heeft hij een licht shirt en een spijkerbroek aan.

Volgens de politie is de man verward en onberekenbaar en moeten mensen niet proberen hem aan te houden. In plaats daarvan wordt geadviseerd het alarmnummer 112 te bellen.

Buiten levensgevaar

Een politiewoordvoerster liet kort na het voorval aan NU.nl weten dat de neergestoken agent "vreselijk veel pijn" had. Na een paar uur werd bekend dat hij buiten levensgevaar is.

Na de steekpartij heeft de politie onmiddellijk een grote zoekactie op touw gezet. Daarbij is onder meer een politiehelikopter ingezet. Rond 23.30 was de man echter nog niet aangehouden. Hij is onder meer gezien in Almelo en Enschede. Volgens een woordvoerster wordt er ''alles aan gedaan om hem te vinden''.

De politie zou al diverse tips binnen hebben gekregen naar aanleiding van de online oproep. Een deel hiervan moet nog worden nagetrokken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie