Weer verdachte brandstichting Waalre opgepakt

De politie heeft vrijdagochtend nog een van de vermoedelijke daders van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre aangehouden.

Het gaat om een 38-jarige Eindhovenaar die vrijdagochtend op het woonwagenkamp aan het Orgelplein in Eindhoven is opgepakt. De politie heeft dat bekendgemaakt.

De Eindhovenaar wordt ook verdacht van de overval op de stand van juwelier Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens paardensportevenement Indoor Brabant vorige maand. In verband met die overval zijn vrijdagochtend bovendien nog twee Bosschenaren aangehouden.

Zij hebben volgens de politie niets te maken met de brand in het gemeentehuis in Waalre, aldus de politie.

Bivakmutsen

Volgens de politie leidde het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis in Waalre naar informatie over de overval. Bij de overval werd een beveiliger midden in de nacht bedreigd door mannen met bivakmutsen en werden sieraden meegenomen. Over de waarde van de buit is nooit iets bekendgemaakt.

Voor de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zijn tot dusver vier mensen aangehouden. Een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel zit nog vast omdat hij een van de brandstichters zou zijn en de auto's zou hebben gestolen die bij de aanslag zijn gebruikt.

Medewerkers van Defensie zijn vrijdagochtend bezig met een zoekactie op een vlakte net buiten het woonwagenkamp in Eindhoven waar de 38-jarige bewoner werd gearresteerd.

De militairen zoeken met een metaaldetector en graven in de grond. De politie kan nog niet zeggen wat precies wordt gezocht en of het gaat om bewijs of buit. Bij het woonwagenkamp staan verschillende gepantserde politiebusjes en busjes van de Mobiele Eenheid.

Weer verdachte brandstichting Waalre opgepakt

De politie heeft vrijdagochtend nog een van de vermoedelijke daders van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre aangehouden. © NU.nl/Hans van Hamersveld
Medewerkers van Defensie zijn vrijdagochtend bezig met een zoekactie op een vlakte net buiten het woonwagenkamp in Eindhoven waar de 38-jarige bewoner werd gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige Eindhovenaar die vrijdagochtend op het woonwagenkamp aan het Orgelplein in Eindhoven is opgepakt. De politie heeft dat bekendgemaakt. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van de overval op de stand van juwelier Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens paardensportevenement Indoor Brabant vorige maand. In verband met die overval zijn vrijdagochtend bovendien nog twee Bosschenaren aangehouden. Zij hebben volgens de politie niets te maken met de brand in het gemeentehuis in Waalre, aldus de politie. Bivakmutsen Volgens de politie leidde het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis in Waalre naar informatie over de overval. Bij de overval werd een beveiliger midden in de nacht bedreigd door mannen met bivakmutsen en werden sieraden meegenomen. Over de waarde van de buit is nooit iets bekendgemaakt. Voor de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zijn tot dusver vier mensen aangehouden. Een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel zit nog vast omdat hij een van de brandstichters zou zijn en de auto's zou hebben gestolen die bij de aanslag zijn gebruikt. Medewerkers van defensie zijn vrijdagochtend bezig met een zoekactie op een vlakte net buiten het woonwagenkamp in Eindhoven waar de 38-jarige bewoner werd gearresteerd. De militairen zoeken met een metaaldetector en graven in de grond. De politie kan nog niet zeggen wat precies wordt gezocht en of het gaat om bewijs of buit. Bij het woonwagenkamp staan verschillende gepantserde politiebusjes en busjes van de Mobiele Eenheid. © NU.nl/Hans van Hamersveld
De militairen zoeken met een metaaldetector en graven in de grond. De politie kan nog niet zeggen wat precies wordt gezocht en of het gaat om bewijs of buit. Het gaat om een 38-jarige Eindhovenaar die vrijdagochtend op het woonwagenkamp aan het Orgelplein in Eindhoven is opgepakt. De politie heeft dat bekendgemaakt. De Eindhovenaar wordt ook verdacht van de overval op de stand van juwelier Gassan Diamonds in de Brabanthallen in Den Bosch, tijdens paardensportevenement Indoor Brabant vorige maand. In verband met die overval zijn vrijdagochtend bovendien nog twee Bosschenaren aangehouden. Zij hebben volgens de politie niets te maken met de brand in het gemeentehuis in Waalre, aldus de politie. Bivakmutsen Volgens de politie leidde het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis in Waalre naar informatie over de overval. Bij de overval werd een beveiliger midden in de nacht bedreigd door mannen met bivakmutsen en werden sieraden meegenomen. Over de waarde van de buit is nooit iets bekendgemaakt. Voor de aanslag op het gemeentehuis in Waalre zijn tot dusver vier mensen aangehouden. Een 37-jarige man uit Sint-Michielsgestel zit nog vast omdat hij een van de brandstichters zou zijn en de auto's zou hebben gestolen die bij de aanslag zijn gebruikt. Medewerkers van defensie zijn vrijdagochtend bezig met een zoekactie op een vlakte net buiten het woonwagenkamp in Eindhoven waar de 38-jarige bewoner werd gearresteerd. De militairen zoeken met een metaaldetector en graven in de grond. De politie kan nog niet zeggen wat precies wordt gezocht en of het gaat om bewijs of buit. Bij het woonwagenkamp staan verschillende gepantserde politiebusjes en busjes van de Mobiele Eenheid. © NU.nl/Hans van Hamersveld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie