Explosiegevaar woningen Hilversum geweken

Het explosiegevaar in de Bakkerstraat in Hilversum is geweken. De bewoners van 17 huizen in die straat en de daarachter gelegen Edisonstraat mogen terug naar huis.

 De hulpdiensten hebben woensdagmiddag om 4 uur het sein veilig gegeven, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is nog wel bezig met onderzoek in de woning aan de Bakkerstraat, waar explosieven werden gevonden.

Maar dat de omwonenden weer naar huis mogen, betekent in elk geval dat het gevonden materiaal onschadelijk is gemaakt of niet meer kan ontploffen, aldus de woordvoerster. Volgens buurtbewoners lag er zwaar vuurwerk en mogelijk zelfs een vuurwerkbom in het huis, maar dat wil de politie nog niet bevestigen.

Aangehouden

Een 24-jarige bewoner van het pand is dinsdagavond laat in Houten aangehouden. De politie kreeg een tip dat de man met ontplofbaar materiaal bij zich onderweg was naar een nog onbekende bestemming.

Hij bleek echter niks bij zich te hebben, noch werd in zijn auto wat gevonden. Maar in het huis in Hilversum lagen wel explosieven. Zijn medebewoners en de naaste buren aan weerskanten zijn woensdagnacht meteen naar een hotel gebracht.

De politie wil nog niets zeggen over de reden waarom de man explosief materiaal in huis had. De Hilversummer zit vast en wordt verhoord.

Lees meer over:
Tip de redactie