Een 33-jarige man uit Fochteloo (Friesland) die al gevangen zit vanwege een aantal overvallen is volgens de politie ook betrokken geweest bij de moord op een vrouw uit Oosterwolde. Hij is in zijn cel aangehouden, liet de politie woensdag weten.

Het slachtoffer, de 67-jarige Mariska Heijltjes, werd in september 2012 dood gevonden in haar woning. Ze was met geweld om het leven gebracht. Voor het misdrijf pakte de politie eerder een 37-jarige man op. Hij werd na twee maanden op vrije voeten gesteld wegens gebrek aan bewijs.

De 33-jarige man die nu is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord wordt verder verdacht van vijf overvallen in de omgeving. Hij liep eind maart tegen de lamp toen hij een winkel in Oosterwolde probeerde te overvallen. Personeel, klanten en een agent in zijn vrije tijd wisten hem aan te houden.

Vijftien rechercheurs onderzoeken de gewelddadige dood van de 67-jarige vrouw. Ze werd op de avond voor haar dood voor het laatst gezien toen ze in haar auto door het dorp reed. Eén van de aanknopingspunten in het onderzoek is een mes dat tijdens doorzoekingen werd gevonden, aldus de politie.