Explosieven in woning Hilversum

In Hilversum zijn woensdagochtend 17 woningen ontruimd door de politie, nadat er in één van de woningen explosieven zijn aangetroffen. 

Dat meldt de politie.

De politie kreeg dinsdagavond rond 23.00 uur informatie over een 24-jarige inwoner van Hilversum, die mogelijk in het bezit zou zijn van explosief materiaal en onderweg was naar een onbekende bestemming.

De verdachte is hierop aangehouden in Houten. Daarbij is ook diens auto doorzocht door de politie, waarbij geen explosieven zijn aangetroffen.

In de woning van de man in Hilversum werden later wel explosieven aangetroffen. Deze worden woensdagmiddag door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uit de woning gehaald. De politie onderzoekt nog wat de motieven van de Hilversummer zijn. Volgens buurtbewoners gaat het om zwaar vuurwerk.

Geen terroristische verdenkingen

Om wat voor explosieven het gaat is nog onduidelijk. Naast de woning van de verdachte zijn 16 aangrenzende huizen ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een sporthal. De bewoners van drie buurhuizen zijn in de nacht al naar een hotel gebracht.

Volgens een politiewoordvoerster gaat het om 'een solo-actie van de verdachte'. "Er zijn geen terroristische verdenkingen. In die hoek moet het niet worden gezocht."

In de omgeving van het betrokken huis zijn veel hulpverleners op de been. Er zijn opvallend veel ME'ers, aangezien er toevallig voor woensdagochtend ook een regionale oefening voor de mobiele eenheid was gepland, die nu is afgelast, aldus de woordvoerster van de veiligheidsregio.

Gepest

De ouders van de opgepakte Hilversummer laten aan de Gooi en Eemlander weten dat de jongen veel te maken had met pesterijen op zijn werk. Hij zat thuis sinds de huisarts een burn-out bij hem constateerde. 

"Misschien dat hij toch wraak wilde nemen voor wat zijn collega's hem hebben aangedaan. We weten het niet. Het kan er ook helemaal los van staan. Hij was dol op zwaar vuurwerk. Misschien wilde hij gewoon kijken wat hij kon maken. We weten zeker dat hij niet heeft beseft wat de impact van zoiets kan zijn", stellen de ouders. 

Bekijk beelden van de ontruimingen:

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto.

Lees meer over:
Tip de redactie