Betrokkenen bloedbad Alphen 'zitten er nog middenin'

Het bloedbad in het winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn, dinsdag precies 2 jaar geleden, zal altijd deel uitmaken van het leven van de betrokkenen.

Dat zei de Alphense burgemeester Bas Eenhoorn na afloop van de herdenking van de schietpartij. ''Ik zie dat mensen er nog helemaal middenin zitten, dat mensen het nog niet kwijt zijn. Op zo'n dag als vandaag is het weer helemaal terug bij de mensen'', aldus Eenhoorn.

Ongeveer 44 nabestaanden en slachtoffers hadden laten weten dat ze niet naar de herdenking zouden komen. Ze vinden dat de nazorg te wensen overlaat. Bovendien zeggen zij dat hun nooit is gevraagd of ze behoefte hebben aan een herdenkingsbijeenkomst.

Eenhoorn vindt dat jammer: ''Of je nou wel of niet een rechtszaak wil beginnen, of je nou wel of niet vindt dat er nog een schuldige zou zijn waar je juridisch iets mee wilt, ik vind dat we hier met elkaar zouden moeten zijn.

Ik vind het heel erg jammer dat het niet mogelijk is dat we met zijn allen hier zijn en dat degenen die nog een rechtszaak willen beginnen zich apart opstellen''

Ridderhof

Tristan van der Vlis schoot 2 jaar geleden zes mensen dood in winkelcentrum De Ridderhof. 16 anderen raakten gewond. Na het bloedbad pleegde hij zelfmoord.

Een groep slachtoffers en nabestaanden probeert een psychiatrisch rapport over Tristan in handen te krijgen. Ze willen aantonen dat hij een psychische stoornis had en daarom nooit een wapenvergunning had mogen krijgen.

Bekijk hier beelden van de herdenking:

Alles over het drama in Alphen

Tip de redactie