De twee vrouwen die vorige maand werden opgepakt op verdenking van mishandeling van twee homo's op een station in Sneek, ontkennen dat het geweld te maken had met de geaardheid van de jongens.

De advocaat van een van de verdachten zei maandag dat er ruzie zou zijn ontstaan naar aanleiding van een opmerking van de twee mannen.

De twee vrouwen, 18 en 19 jaar oud, werden in maart twee keer opgepakt nadat ze op het station in Sneek mensen zouden hebben mishandeld. Na het incident met de homo's zouden ook twee vrouwen het slachtoffer zijn geworden. Deze twee vrouwen hadden geen relatie.

''Praat eens Nederlands'', zou één van de jongens richting het Russisch sprekende duo hebben geroepen. Uit die opmerking zou ruzie zijn ontstaan.

In het geval van de mishandeling van de twee vrouwen zouden de 'slachtoffers' zijn begonnen met inslaan op de verdachte vrouwen. De advocaat kan zich ook niet vinden in de tenlastelegging van zijn cliënt. Haar is poging tot doodslag ten laste gelegd.

Eén van de twee verdachte vrouwen wacht haar proces in vrijheid af. De andere zit nog vast. Het is nog onduidelijk wanneer de rechtszaak tegen de twee vrouwen begint.