De A27 (Utrecht naar Almere) tussen Hilversum en knooppunt Eemnes is maandagochtend enkele uren gesloten geweest vanwege een ongeluk. Rond 09.00 uur werd de weg vrijgegeven.

Er is een flinke file ontstaan, laat een woordvoerder van de politie weten aan NU.nl.

De politie verklaarde aanvankelijk op zoek te zijn naar een 28-jarige vrouw. Zij zou zijn weggerend na het ongeluk. Later, na gesprekken met betrokkenen en mensen die het ongeluk zagen gebeuren, liet de woordvoerder weten dat het verhaal naar alle waarschijnlijkheid is verzonnen.

De man die verklaarde dat de vrouw was weggerend, is aangehouden en wordt beschouwd als verdachte. Hij was mogelijk zelf de bestuurder van een auto die betrokken was bij het ongeluk, en had geen geldig rijbewijs.

''We houden er sterk rekening mee dat hij het verhaal heeft verzonnen. De vrouw die zou zijn weggelopen is door niemand anders gezien,'' aldus de woordvoerder van de politie. Over de identiteit van de verdachte doet de politie nog geen uitspraken.

De vrouw die de verdachte beschreef, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie in Zeist. Haar verklaringen en die van de verdachte worden nu onderzocht, meldt RTV Utrecht.

Helikopter

Een politiehelikopter zocht in de omgeving naar de vrouw, maar die helikopter is inmiddels weer aan de grond gezet. Ook werd een burgernetactie gestart.

Bij het ongeluk, waarbij drie voertuigen betrokken waren, zijn zes mensen gewond geraakt, van wie één mogelijk ernstig. De traumahelikopter werd ingezet.

Waarschijnlijk ontstond het ongeluk nadat een auto de berm raakte, laat de politiewoordvoerder weten.

Bekijk de actuele verkeersinformatie