April is vooralsnog gemiddeld 5 graden te koud verlopen. Waar het in een etmaal gemiddeld ruim 8 graden is rond deze tijd van het jaar, was dat de eerste vijf dagen van deze maand 3,1 graden.

Dat meldt weeronline zaterdag.

De komende dagen wordt het wel wat warmer, maar tegelijk ook natter. Zondag wordt het wel echt lenteweer. De zon laat zich volop zien en het waait, in tegenstelling tot de afgelopen weken, nauwelijks.

De dag start wel koud, maar zonnig. Lokaal kan een mistbank voorkomen, maar die verdwijnt snel. In de loop van de dag loopt de temperatuur op naar 10 graden.

Bewolking

Maandag neemt de bewolking echter flink toe. Mogelijk is wel een waterig zonnetje te zien. Naar verwachting blijft het tot de avond overal droog.

De middagtemperatuur komt uit rond 11 graden, terwijl een matige wind uit het oosten waait. Tegen middernacht kan de bewolking in het zuiden dik genoeg zijn voor een beetje regen.

Regen

Dinsdag nadert vanuit het zuiden een depressie. Het is bewolkt en af en toe valt regen. Wel wordt het wederom zo'n 11 graden.

De dagen daarna wordt het dagelijks iets warmer. De bewolking blijft echter en er valt regelmatig regen, maar van nachtvorst is dan geen sprake meer.

Lees hier de laatste weersverwachting