Een Nederlandse man is in het Indiase deel van Kasjmir gearresteerd in verband met de dood van een Britse vrouw.

Dat meldt de BBC zaterdag.

De 24-jarige vrouw was dood aangetroffen op een woonboot in de stad Srinagar. De deur was geforceerd. Ze zou zijn doodgestoken. De Nederlander - volgens persbureau IANS Richard de W.- zou ook op de woonboot hebben verbleven.

Volgens de Indiase politie was de man 's nachts de woonboot ontvlucht met alleen zijn paspoort bij zich. Hij werd aangehouden in de plaats Qazigund, op ongeveer 100 kilometer afstand van het Dal-meer waar de woonboot lag.

De stad Srinagar is een populaire toeristenbestemming.

Bekijk hier de beelden:

Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De Britse had volgens de politie verschillende steekwonden en naast haar lichaam werd een mes gevonden. De politie onderzoekt verder of de vrouw ook seksueel is misbruikt.

De vrouw, een toerist, zat al een maand op de boot toen de Nederlander van rond de 40 jaar donderdag in een aangrenzende kamer introk. Of de twee elkaar kenden, is nog onduidelijk.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de arrestatie van de Nederlander en zijn identiteit niet bevestigen. Volgens de BBC is ook het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken nog op zoek naar bevestiging.