De 15-jarige jongen uit Voorst die zondag werd opgepakt omdat hij een andere jongen in een paasvuur bij Teuge zou hebben geduwd, hoeft niet langer in voorlopige hechtenis te blijven. 

Dat heeft de onderzoeksrechter in Zutphen woensdagmiddag besloten.

De jongen blijft voor het Openbaar Ministerie (OM) nog wel verdachte. Het onderzoek dat de politie doet naar het voorval is volgens een woordvoerder van het OM nog niet afgerond.

De politie kijkt onder andere naar het drankgebruik onder de talrijke bezoekers van het paasvuur.

Het incident gebeurde bij het paasvuur van Sportclub Teuge bij Apeldoorn. Een 18-jarige jongen uit Twello raakte zwaargewond door zijn val en moet nog weken in het Brandwondencentrum in Beverwijk blijven.

Onhandig 

De vader van het slachtoffer liet woensdag via Omroep Gelderland weten dat zijn zoon niet boos is op de jongen uit Voorst. Volgens hem liep de Voorstenaar onhandig tegen het slachtoffer aan, net op het moment dat deze uitdagend deed alsof hij het paasvuur uit wilde plassen.

Door de botsing viel de zoon voorover in het vuur. De jongen uit Voorst zou nog meegeholpen hebben om hem uit de vlammen te halen.

De vader heeft aangifte tegen de mogelijke dader gedaan, zo bevestigt het OM. De vader zegt dat hij dat uit 'verzekeringstechnisch oogpunt' heeft gedaan. Maar hij vindt ''hoogstens een taakstrafje'' wel voldoende.

Volgens de vader was er overigens geen sprake van overmatig drankgebruik.