Stanley A., die 2 weken geleden werd veroordeeld voor het doodsteken van de 15-jarige Ximena, gaat in beroep tegen zijn veroordeling.

Dat heeft zijn advocaat woensdag laten weten. De rechtbank in Den Haag legde hem 7 jaar celstraf en tbs op voor moord.

A. stak Ximena vorig jaar februari met 20 messteken dood in haar slaap. Hij had het meisje een slaapplek aangeboden, nadat hij haar 's nachts was tegengekomen, vlak bij zijn huis in de Goudenregenstraat in Den Haag, vertelde hij tijdens de rechtszaak.

A. vroeg zich af wat zo'n meisje nog zo laat alleen op straat deed, sprak haar aan en nam haar mee.

Willekeurig iemand

De verdachte zou al langer hebben rondgelopen met het idee een willekeurig iemand iets aan te doen. Toen het meisje lag te slapen, zat hij achter de computer.

Nadat zijn vader uit het ouderlijk huis was vertrokken, zou hij een kussen hebben gepakt en naar de kamer zijn gelopen om haar wat aan te doen, maar hij bedacht zich. A. liep naar beneden, dronk een colaatje, pakte een mes en stak het meisje met 20 messteken dood, zo bekende hij.

Het lichaam van het meisje sleepte hij naar buiten en liet dat daar liggen. Een voorbijganger waarschuwde de politie.

Hoger beroep

De advocaat wil niet zeggen waarom hij in hoger beroep gaat. Deskundigen stelden eerder dat A. sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. A. vroeg zelf ook om een tbs-behandeling voor zijn problemen.