Een van de verdachten in de zaak om het zenuwgas Sarin wordt verdacht van poging tot moord op zijn minnares met de verboden stof.

Dat meldt de Telegraaf dinsdag.

De man zou onlangs hebben gedreigd zijn minnares iets aan te doen, omdat zij zijn echtgenote lastig viel.

De vier verdachten die zaterdag zijn aangehouden worden dinsdag voorgeleid. Ze worden verdacht van het in handen hebben en begraven van een verboden stof. De rechter-commissaris beslist dinsdag of er voldoende reden is om hen langer vast te houden.

Een van de verdachten is maandag naar een gebied in Maastricht gebracht waar zij werd geacht aanwijzingen te geven aan de recherche die al dagenlang zoekt naar de gevaarlijke stof.

Tip

De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) heeft de Limburgse politie afgelopen woensdagavond getipt dat een met naam genoemde verdachte de gevaarlijke stof Sarin te koop zou aanbieden.

Sinds de tip door de inlichtingendienst heeft de politie de verdachte voortdurend geschaduwd. Samen met een ander ging deze verdachte zaterdagavond naar de plek in Amby waar ze begonnen te graven. Op dat moment werd het tweetal gearresteerd, aldus Veldhuis.

Resultaat

De politie heeft de afgelopen dagen in het gebied gezocht naar het zenuwgas, maar zonder resultaat. Ook bij de verdachten thuis is de stof niet aangetroffen.