Een Saudische nepprins, met zijn gevolg, heeft in Dubai een Nederlandse goudhandelaar beroofd en mishandeld. Dat hebben media in het emiraat maandag gemeld.

De rechter hoorde het verhaal aan over de beroving, die in februari zou hebben plaatsgevonden. De goudhandelaar zou uren zijn vastgehouden in een prestigieus hotel en zijn geslagen met een riem en een houten staaf. Ook zou hij met zijn hoofd op tafel zijn geduwd, omdat hij geen respect voor de 'prins' zou hebben laten blijken.

De Nederlander liep verwondingen op aan onder meer zijn hoofd. De nepprins en zijn gevolg dwongen de Nederlander voor het diner te betalen. Ze stalen geld uit zijn portemonnee en dwongen hem te pinnen. De goudhandelaar was naar het Crown Plaza Hotel gelokt met het voorwendsel van een grote gouddeal.

De Nederlander werd uiteindelijk meegenomen naar een flatwoning elders. Daar zou de 'prins' hebben geprobeerd zich aan hem te vergrijpen voor een draaiende videocamera. De Nederlander wist echter ontsnappen, aldus het relaas. Aanklager Khalid Salem heeft de rechter gevraagd de Saudische 'prins' en een Jordaniër en een Jemeniet uit zijn gevolg hard te straffen.