De politie is maandag verder gegaan met een groot forensisch onderzoek in het buitengebied van Amby bij Maastricht. Inmiddels is het onderzoek afgerond.

De politie was op zoek naar 'belastend materiaal', zei een woordvoerster maandag. Ze liet weten dat het niet om een moord- of vermissingszaak gaat, maar wilde niet zeggen wat voor onderzoek het wel is.

Bij het onderzoek was ook het Landelijk Team Forensische Opsporing betrokken. Het gebied aan de Bodemsweg werd met linten en zwarte schermen afgezet. De brandweer plaatste containers. Er staan tenten en er wordt gewerkt met röntgenapparatuur. Er zijn bomen gekapt en er is gras gemaaid. Zaterdagavond vloog al een helikopter over het gebied.

Maandagochtend werd onder politie-escorte een grote graafmachine naar het afgezette terrein gebracht. Die graaft sindsdien tussen de bomen van een bosje aan de Bodemsweg. De graafschep gaat daarbij diep de grond in.

Afstand

Pers en bezoekers werden maandag op grote afstand gehouden, maar om 19.00 uur geven burgemeester Onno Hoes, hoofdofficier van Justitie Roger Bos en politiechef Gerry Veldhuis een persconferentie.