De politie houdt sinds zaterdagavond een grootschalig onderzoek in een buitengebied bij Maastricht.

Daarbij is ook het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) betrokken. De politie wilde zondag geen mededelingen doen over het onderzoek. Het zou mogelijk gaan om een oude vermissingszaak.

Het gebied aan de Bodemweg bij Amby is met linten en zwarte schermen afgezet. De brandweer heeft containers geplaatst. Er staan tenten en er wordt gewerkt met röntgenapparatuur.

LTFO

De aanwezigheid van het LTFO lijkt erop te wijzen dat het om een grote zaak gaat, vermoedelijk een moord- of verdwijningszaak.

De specialisten van het LTFO kunnen op basis van kleine details de identiteit van vermiste personen of slachtoffers van ongelukken of rampen vaststellen.

Rechercheurs

Volgens de nieuwssite Dichtbij.nl is het onderzoek gisteren van start gegaan op het politiebureau aan de Prins Bisschopssingel in Maastricht.

Daar verzamelden zich rond 17:45 uur zo'n beetje alle technische rechercheurs die in Limburg actief zijn.

Vermissingszaken

Dichtbij.nl verwijst naar twee vermissingszaken die in Limburg spelen. Zo is de 47-jarige autohandelaar Hugo Charles vandaag precies een jaar vermist en sinds december wordt ook de 30-jarige Andy de Heus vermist. Allebei komen ze uit het Midden-Limburgse Echt.

Van de mannen is na hun verdwijning niets meer vernomen. In de zaak Hugo Charles is 100.000 euro tipgeld uitgeloofd door vrienden van de vermiste Charles.

De autohandelaar verdween op 29 maart vorig jaar. Zijn auto werd teruggevonden bij Utrecht. Andy de Heus verdween op 18 december toen hij zijn woning in Echt verliet.