Voetbalclub FC Schadewijk Oss heeft twee spelers voor het leven geschorst. Aanleiding is de grote vechtpartij zaterdagmiddag tijdens een voetbalwedstrijd tegen SES Langenboom.

Tijdens de wedstrijd werd een speler van Langenboom onderuit gehaald door een speler van Schadewijk Oss. De actie leverde de overtreder een rode kaart op, waarna hij de onderuit gehaalde speler tegen zijn hoofd schopte.

Na de schop liep de wedstrijd uit de hand. Spelers van beide clubs en toeschouwers gingen elkaar te lijf. De scheidsrechter deelde vervolgens nog twee rode en twee gele kaarten uit.

Geen excuus

FC Schadewijk Oss heeft hierop besloten twee spelers per direct voor het leven te schorsen. Het gaat om de overtreder en een andere speler die de scheidrechter bedreigde na de rode kaart.

"Ze zijn niet meer welkom bij de club. Hier is geen excuus mogelijk," laat voorzitter Hildo Offenberg weten aan Omroep Brabant. "Overigens herkennen wij beide spelers hier niet in", vervolgt hij.

Schaamte

FC Schadewijk Oss heeft zondagmiddag een bericht op zijn website geplaatst waarin de club laat weten zich "diep te schamen voor het gedrag van alle betrokkenen bij de situatie."

"FC Schadewijk heeft er vertrouwen in dat de KNVB de situatie op een correcte manier via zijn tuchtrechtelijke systeem zal afhandelen."