De 36-jarige verdachte van de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre zit nog zeker twee weken vast. 

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft dat vrijdag bepaald.

De 36-jarige bewoner van het woonwagenkamp in Sint-Michielsgestel Dick O. werd dinsdag aangehouden. De politie denkt dat hij een van de brandstichters is. Uit de formele beschuldigingen blijkt bovendien dat hij wordt verdacht van de diefstal van de twee auto's die bij de aanslag op het gemeentehuis zijn gebruikt.

De auto's werden kort voor de aanslag gestolen in Geldrop en Eindhoven.

Eerder werd bekend dat O. zijn betrokkenheid ontkent. Volgens zijn advocaat gaat het naar omstandigheden goed met hem, maar is de druk op hem vanwege de ernstige verdenkingen groot.De advocaat mag vanwege de zogeheten beperkingen verder niks zeggen over bijvoorbeeld het bewijs. De raadsman gaat bezwaar aantekenen tegen de beperkingen, vertelde hij.

De arrestatie van Dick O. was de derde tot dusver voor de aanslag op het gemeentehuis. Twee mannen die eerder werden gearresteerd, werden verdacht van betrokkenheid maar niet van brandstichting. Zij werden snel weer vrijgelaten.

Verwoest

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand, nadat twee auto's naar binnen waren gereden. De politie zoekt nog naar meer verdachten.