De Europese Commissie ontkent dat er al een voorlopige conclusie is getrokken in het onderzoek naar mogelijk ongeoorloofde staatssteun bij enkele Nederlandse voetbalclubs, waaronder PSV. 

"Het onderzoek is nog gaande, de Commissie heeft nog geen uitspraak gedaan", laat een woordvoerster van de Europese Commissie weten aan NUsport.

Begin maart maakte de Commissie bekend het onderzoek te starten. Sindsdien zijn er volgens de woordvoerster nog geen ontwikkelingen geweest.

"Wanneer er wel een conclusie volgt? Dat is nog niet duidelijk. Alles is afhankelijk van de informatie die we krijgen."

Oneens

De Eindhovense wethouder Staf Depla blijft donderdag bij zijn standpunt. Hij zegt dat de gemeente in beroep gaat tegen het besluit van de Europese Commissie om onderzoek te gaan doen.

Depla is het fundamenteel oneens met het standpunt van Brussel dat de gemeente winst moet maken op de deal met PSV. ''De prijs moet marktconform zijn. We mogen de markt niet bederven maar we hoeven als overheid geen winst te maken. Dan kunnen we bijvoorbeeld ook geen publieke voorzieningen meer aanleggen'', redeneert hij.

48 miljoen

De gemeente Eindhoven kocht in de zomer van 2011 gronden van PSV voor 48,385 miljoen euro en gaf deze in erfpacht uit aan de club.

Woensdagavond meldde het Eindhovens Dagblad dat de Commissie vermoedt dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

De gemeente Eindhoven maakte daarop bekend naar de Europese rechter in Luxemburg te stappen. 

De Europese Commissie onderzoekt ook mogelijke ongeoorloofde staatssteun bij de voetbalclubs NEC, MVV, Willem II en FC Den Bosch.

Lees alles over de eredivisie op NUsport