PSV heeft er vertrouwen in dat de deal met de gemeente Eindhoven over de verkoop van grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang op de juiste manier is gegaan. 

De Brabantse club liet donderdag weten, net als de gemeente Eindhoven, verbaasd te zijn over de voorlopige conclusie van de Europese Commissie. De commissie vermoedt dat er sprake is geweest van ongeoorloofde staatssteun.

''PSV is vroegtijdig geïnformeerd door de gemeente Eindhoven over haar voorgenomen stappen en kan zich volledig vinden in die aanpak. PSV blijft zoals eerder gecommuniceerd de uitkomst met vertrouwen tegemoet te zien en wacht het verloop van de procedure af'', zo stelt de voetbalclub.

De gemeente Eindhoven maakte bekend naar de Europese rechter in Luxemburg te stappen. Als blijkt dat er toch sprake is geweest van staatssteun, is er volgens PSV weinig aan de hand.

Nieuwe lening

''Als het mis zou gaan, is er nog geen man overboord. Stel dat de grond die PSV verkocht maar de helft van 48 miljoen waard zou zijn en dat PSV dat moet terugbetalen."

"Op dat moment wordt de jaarlijkse vergoeding aan de gemeente Eindhoven ook de helft lager'', zei algemeen directeur Tiny Sanders eerder in het Eindhovens Dagblad. ''We zullen dan een nieuwe lening afsluiten en mogelijk per jaar een paar ton extra kwijt zijn. Dat kan PSV beslist dragen.''