Twee Belgische verdachten van de geruchtmakende mishandeling in Eindhoven horen op 25 april of zij mogen worden uitgeleverd aan Nederland.

Dat besloot het Hof van Beroep in Antwerpen dinsdag, aldus een woordvoerder.

De twee verdachten van de mishandeling, Brent L. en Brett S., kregen eerder al te horen dat zij mochten worden uitgeleverd door de raadkamer in Turnhout. Ze gingen tegen die uitspraak in beroep.

De jongens kunnen nog in cassatie gaan, als ook het Hof besluit dat zij moeten worden uitgeleverd. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft de advocaat van één van de twee al laten weten dat te doen.

Ingetrokken

Het OM trok maandagdag het uitleveringsverzoek voor drie van de vijf verdachten van de mishandeling in januari in, omdat ze geen actieve bijdrage hebben geleverd. Tegen hen dient 28 maart nog een zaak, omdat het Hof nog wel een besluit moet nemen over de uitlevering waar al niet meer om wordt gevraagd.

Brent L. en Brett S. hadden wel een actieve rol in de mishandeling, die veel verontwaardiging en een heksenjacht op de daders veroorzaakte. Drie verdachten meldden zich bij de Nederlandse politie en werden aangehouden. Vijf verdachten meldden zich bij de Belgische politie. Zij werden niet aangehouden en mochten vrijwel meteen weer naar huis.