Zo'n 260 leerlingen van basisschool Aan de Meule in Sittard hebben dinsdagochtend het gebouw moeten verlaten wegens de stinkende jas van een van de scholieren.

Zo'n 260 leerlingen van basisschool Aan de Meule moesten het gebouw uit vanwege een stank die door de hele school te ruiken was. Veel kinderen klaagden over hoofdpijn en prikkelende ogen.

De bron van de stank die zich door de hele school verspreidde, bleek na onderzoek een jas aan een kapstok. Een woordvoerder van de brandweer sprak van een walging opwekkende stank.

Boterzuur

Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om boterzuur, een zuur dat voorkomt in ranzig geworden boter en sterk ruikende kazen.

De geur bleek ook in het ouderlijk huis van de scholiere te hangen, zo erg zelfs dat het huis moest worden ontruimd en het gezin de nacht bij familie moet doorbrengen.

Brievenbus

Volgens de brandweer heeft iemand, wie is nog onduidelijk, in de nacht van maandag op dinsdag het boterzuur door de brievenbus van het huis naar binnen gespoten. Het zuur hechtte zich aan de vloerbedekking en de stank verspreidde zich door het huis.

De kinderen bleken niets ernstigs te mankeren. Naar verwachting kunnen ze woensdag weer op school terecht.