De politie heeft dinsdagochtend op verschillende locaties in Zuid-Holland 17 leden van de Haagse motorclub Trailer Trash Travellers aangehouden. 

In de woning van een van de verdachten in Vlaardingen trof de politie een automatisch geweer, handgranaten en explosieven aan. In een huis in Leiden was een hennepplantage ingericht. Dat maakte de politie bekend.

De verdachten zouden leden van een Leidse motorclub hebben afgeperst. Volgens de politie moesten de leden van de vereniging MC Pegasus onder bedreiging hun clubhuis afstaan.

Alle verdachten zijn lid van of gelieerd aan de Haagse Trailer Trash Travellers, door de politie aangeduid als 1-procent motorclub. Politie en justitie gaan er vanuit dat de meeste motorclubs goedwillende verenigingen zijn, op 1 procent na die criminele activiteiten zouden ontplooien.

'Vijandig'

In januari werd het thuishonk van Pegasus aan de Voorschoterweg in Leiden 'vijandig overgenomen' door de Haagse motorclub en werden de Pegasusleden verdreven.

De gemeente Leiden tolereerde dit niet en stapte naar de rechter om aan te tonen dat er geen huurovereenkomst is met degenen die nu in het clubhuis zitten. De rechter gaf de gemeente gelijk.

Angels

Trailer Trash Travellers zou gelieerd zijn aan de Hells Angels. Op de website van de motorclub staat het logo van de Angels.

De gemeente Leiden liet eerder weten geen problemen te hebben met MC Pegasus. ''Dat was een hele vriendelijke groep mannen. Ze zijn geïntimideerd'', zei een woordvoerster.