De overvallers die woensdagavond een filiaal van waardetransportbedrijf Brink's in Best overvielen, hebben alleen wisselgeld buitgemaakt.

Volgens het bedrijf is de schade beperkt gebleven door de ''strenge veiligheidsmaatregelen''.

Uit het feit dat slechts een ''minimaal bedrag'' is buitgemaakt, leidt het bedrijf af dat de daders geen kennis hadden van de indeling van de opslagruimte. Bedragen heeft Brink's niet genoemd.

Volgens het bedrijf komen de overvallers uit België. Ze kwamen op het terrein van Brink's door een gat in het hek te knippen. Vervolgens bliezen ze met explosieven een zijdeur van het gelddepot op.

Tussen Eersel en Bergeijk zagen politiemensen korte tijd later een verdachte auto rijden. Toen vanuit de wagen met een automatisch wapen werd geschoten, moest de politie de achtervolging opgeven. De daders zijn sindsdien spoorloos.

Onderzoek

De politie heeft overigens nog niet vastgesteld dat er een verband is tussen de schietpartij en de overval. Op de verklaring die Brink's vrijdag uitgaf reageert de politie niet. Volgens een woordvoerder is dat niet in het belang van het onderzoek.

Het waardetransportbedrijf meldde dat het verwacht dat de sector ''blijvend doelwit zal zijn van professionele, nietsontziende criminelen'' en verlangt ''meer en andere maatregelen'' van de overheid. Zo pleit Brink's samen met branchegenoten voor het opzetten van een 'internationale taskforce' die criminele bendes in diverse landen aanpakt.

Tijdens de overval waren werknemers van Brink's in het gebouw aanwezig, maar zij bleven ongedeerd.