Een tweede verdachte is donderdagochtend aangehouden voor de liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Het betreft een 32-jarige man uit de hoofdstad, meldde de politie vrijdag.

Eerder arresteerde de politie al een 24-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij eind december.

Hierbij kwamen de 21-jarige Saïd el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf om het leven.

Ze zaten op de avond van zaterdag 29 december samen met twee anderen in een zwarte Range Rover met Frans kenteken toen het vuur door meerdere personen op ze werd geopend.

De andere inzittenden van de auto namen daarop de benen. De politie pakte eind vorige maand een van hen op. De 28-jarige man wordt verdacht van vuurwapenbezit en bezit van valse identiteitspapieren.

Been

De 24-jarige verdachte werd eind januari aangehouden. Hij probeerde nog te vluchten door in het water te springen, maar agenten konden hem arresteren door hem in zijn been te schieten. Hij zit nog vast.

De daders van de schietpartij gingen er vandoor in een zwarte Volkswagen Golf en een zilvergrijze Audi. De inzittenden van de Audi hebben na de liquidatie twee motoragenten met kalasjnikovs beschoten toen die de achtervolging inzetten. Zij raakten niet gewond. De vluchtauto's werden later teruggevonden in de Amsterdamse wijk Geuzenveld.