De politie heeft donderdag drie mensen gearresteerd nadat er een frisdrankflesje was gegooid naar een volgauto van de stoet van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan in Den Haag.

Het flesje was leeg, meldde de politie.

Het incident gebeurde op het Buitenhof, toen de delegatie van Erdogan naar het gebouw van de Eerste Kamer reed. Vanuit het publiek werd er een glazen flesje gegooid tegen een busje waarin beveiligers van de premier zaten, zei een woordvoerder van de politie.

De flessengooier en twee omstanders werden vervolgens direct opgepakt. De verdachten, die 24, 19 en 21 jaar zijn, zitten vast om te worden verhoord. De politie heeft het idee dat de omstanders bij de flessengooier hoorden. Uit de verhoren en het onderzoek moet blijken of dat zo is.

Smetje

De politie vindt het heel vervelend dat dit incident is gebeurd, benadrukt de zegsman. Hij sprak van een smetje op een verder prima verlopen dag.

Bij het incident is niemand gewond geraakt. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan om precies vast te stellen wat er is gebeurd. Daarvoor was het Buitenhof en het gebied eromheen afgesloten. Het tramverkeer, dat al werd omgeleid, had daar last van.