De initiatiefnemer van de demonstratie in Rotterdam tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele gezinnen, heeft laten weten dat het protest niet doorgaat.

Dat meldt RTV Rijnmond.

Eerder werd op Facebook onder het account Cocuklarimiza Dokunma een oproep geplaatst om in Rotterdam te komen demonstreren tegen de opvang van Turkse kinderen bij Nederlandse homoseksuele gezinnen.

Het protest zou donderdag plaats moeten hebben bij de Islamitische Universiteit Rotterdam tijdens een bezoek van de Turkse premier Erdogan. 

Duizenden mensen hebben sindsdien laten weten aanwezig te zullen zijn bij de demonstratie. In een reactie hierop liet de politie zaterdagmiddag nog weten de oproep in de gaten te houden.

Offline

Zaterdagavond is op hetzelfde account echter een mededeling verschenen dat het protest niet doorgaat. Sindsdien is het account volledig offline gehaald.

Waarom de demonstratie is afgelast, is niet duidelijk. Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam heeft zaterdagavond laten weten dat er geen contact is geweest met de organisator. 

De politie blijft de situatie rond het bezoek van Erdogan aan Rotterdam in de gaten houden, mochten er alsnog mensen komen om te demonstreren.